Trin for trin ned ad overvægtstrappen

Trin for trin ned ad overvægtstrappen - Børn

Trin for trin ned ad overvægtstrappen - Børn

Er dit barn svært overvægtigt?

Børne- og Ungeambulatoriet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg kører sammen med Esbjerg Kommune projektet ”Trin for trin ned ad overvægtstrappen”. Projektet er for svært overvægtige børn og unge i alderen 3-15 år og deres familie.

Målet med projektet er, at I som familie oplever et samlet forløb med tilbud fra både sygehuset og kommunen. Målet er i sidste ende, at dit barn skal få bedre fysisk og mental sundhed og trivsel. Projektet er støttet af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse og løber i perioden 1/1 2014 til 31/12 2017.

Sådan kommer dit barn med

For at komme med skal dit barn henvises fra egen læge til Overvægtsambulatoriet på Børne- og Ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus.

Der tilbydes et 2½-årigt forløb, hvor dit barn og I som familie får kontakt med overvægtsambulatoriets behandlere, som består af en læge, sygeplejerske, diætist, psykolog og fysioterapeut. Samtidig starter I i et parallelt forløb i Esbjerg Kommune, som består af en startsamtale, motionshold, evt. opfølgende samtaler og enkelte fælles madlavningsaftner.

Så hvis dit barn er svært overvægtigt, mellem 3 og 15 år og bor i Esbjerg Kommune, kan du tale med din egen læge om at få en henvisning til sygehuset.

Du er også altid velkommen til at høre mere om projektet hos koordinatoren i kommunen, Inga Frederiksen. Se kontaktoplysninger i boksen til højre.

Samarbejde med FitforKids

Esbjerg Kommune samarbejder med FitforKids, som er en frivillig forening, der tilbyder et sundhedsforløb til børn mellem 7-15 år og deres familier.

Følg linket til højre på siden for at se, om der findes et FitforKids-hold nær dig.