Pårørende

Pårørende

Pårørende

Lær at tackle hverdagen som pårørende

LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende er for dig, som er nær pårørende til en voksen med langvarig sygdom eller nedsatte funktioner. På kurset lærer du at passe på dig selv i en hverdag med sygdom tæt på.

Få et frirum og mød andre i samme situation
Få inspiration fra andre pårørende og redskaber til at tackle udfordringer, som fx  manglende overskud, dårlig samvittighed, dårlig søvn og følelsen af isolation. Kurset fokuserer på, hvordan du som pårørende fortsat kan trives, selv om en nær ven, forælder, partner eller ægtefælle er langvarigt syg.

Hvem underviser?
Kurset ledes af to instruktører, som er uddannet til at undervise på kurset, hvor mindst en  har erfaringer med at være pårørende og  derfor ved, hvordan det føles, når pårørendesituationen fylder meget eller overtager hverdagen.

Kurset forløber over 7 kursusgange á 2 1/2 time. Man  mødes én gang om ugen i 7 uger.

Om Lær at tackle-kurserne

  • For at deltage skal du være borger i Esbjerg Kommune og over 18 år
  • Du skal være motiveret for selv at gøre noget for at kunne få en bedre hverdag
  • Kurserne er ikke behandling, men supplementer til behandling
  • Alle er lige: Underviserne på kurserne er mennesker, som selv har smerter, kroniske sygdomme eller kender til at have angst og depression og de udfordringer, der følger med, når livet tager andre drejninger end forventet.
     

Det er gratis at deltage på kurset, men der vil blive opkrævet 100 kr., hvis du ønsker din egen kursusbog. Der vil dog være låneeksemplarer til alle.