Genoptræning

Genoptræning efter udskrivelse

Genoptræning efter udskrivelse

Hvis du er udskrevet fra sygehuset og har behov for genoptræning, tilbyder Esbjerg Kommune genoptræning i tæt samarbejde med sygehuset.

Om genoptræningen i Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune tilbyder genoptræning i Ribe, Bramming og Esbjerg.

I genoptræningen i Esbjerg Kommune er der ansat ergo– og fysioterapeuter med speciale inden for blandt andet knæ, ryg, hofte, skulder, hænder og det neurologiske område. Det skal sikre dig, at genoptræningen til enhver tid bygger på opdateret faglig viden.

Genoptræningscentrene ligger tæt på fritidslivet. Det giver dig mulighed for at sammenkoble besøget hos os med en tur i svømmehallen, fitnesscenter eller en tur på motionsstierne. Placeringen tæt på fritidslivet er valgt for at motivere dig til at fortsætte med at træne, efter at genoptræningen er afsluttet.

Træningsforløbet

Inden du starter på et genoptræningsforløb, vil du blive undersøgt og testet. Derefter vil vi i samarbejde med dig udarbejde en skriftlig plan med mål og aftaler for genoptræningen. I forløbet vil vi løbende følge op på planen.

Det er vigtigt, at du tager aktivt del i træningsforløbet.

Du har mulighed for at deltage i både individuel- og holdtræning. For enkelte diagnoser vil der også blive tilbudt træning i eget hjem. Længden og omfanget af genoptræningen er meget forskellig afhængigt af diagnosen.

Når du træner på et af centrene, skal du selv medbringe et stort håndklæde eller lagen og indendørssko. På centrene er der omklædningsfaciliteter.