YouFit - Børn og Overvægt

YouFit

YouFit

Et tilbud til overvægtige børn og unge i alderen 6-17 år og deres familier

Er dit barn overvægtigt?

Esbjerg Kommune tilbyder fra januar 2018 overvægtige børn og unge og deres familier et forløb på Esbjerg Sundhedscenter og Sydvestjysk Sygehus.

Du kan let vurdere dit barns vægt og beregne BMI ved at følge linket til højre på siden.

Målet med tilbuddet

Formålet er at øge fysisk og mental sundhed og livskvalitet hos jer som familie ved at tilbyde et motiverende forløb med fysisk træning, samtaler og diverse familiearrangementer.

Sådan kommer dit barn med

Hvis du ønsker et forløb på Esbjerg Sundhedscenter, kan du henvende dig direkte til centeret. Se kontaktoplysninger til højre på siden. Sundhedsplejersken eller din praktiserende læge kan også hjælpe jer med en henvisning.

Hvis du ønsker henvisning til Børne– og Ungeambulatoriet på Sydvestjysk Sygehus, skal din praktiserende læge henvise dig dertil.

Forløbet på Esbjerg Sundhedscenter varer ca. 20 uger. Der tilbydes fem samtaler og træning to gange i ugen. Derudover vil der være diverse familiearrangementer.

Børne– og Ungeambulatoriet på Sydvestjysk Sygehus tilbyder et længere forløb. Læs mere om forløbet på Sydvestjysk Sygehus i linket til højre på siden.

I kan som familie vælge et forløb kun på Sydvestjysk Sygehus, kun på Esbjerg Sundhedscenter, eller begge dele.

Samarbejde med FitforKids

Esbjerg Kommune samarbejder med FitforKids, der er en frivillig forening, som tilbyder et sundhedsforløb til børn mellem 7-15 år og deres familier.

Følg linket til højre på siden for at se, om der findes et FitforKids-hold nær dig.